maandag 24 juni 2013

Korfmakersstraat

Korfmakersstraat

Een straat gelegen in de wijk Tussendijken en lopende van de Schiedamseweg tot aan de Zoutziedersstraat. 
Deze foto laat de MULO school zien op de hoek Rosenermanzstraat en Korfmakersstraat welke heden ten dagen de basisschool de Korf is welke voorheen op een andere lokatie was gevestigd in de Korfmakersstraat.
Deze foto toont de dependance van de MULO school aan de Korfmakersstraat op de hoek met de Haringpakkersstraat welke heden ten dagen dienst doet als basis school en een dependance is van de St. Niklaas school welke meerdere schoolgebouwen in de straat heeft.
Deze foto toont het schoolgebouw van wat vroeger de Korf heette waar ik zelf ook nog op school heb gezeten. Later is de Korf verhuisd naar iets verderop wat voorheen de MULO was op de hoek van de Rosenermanzstraat en de Korfmakersstraat en is de oude Korf een dependance geworden van de St. Niklaas school welke haar hoofdgebouw een stukje verderop heeft op de hoek van de Schiedamseweg en de Korfmakersstraat.
Dr. H. Colijnschool ten tijde dat de foto werd genomen een kleuterschool en lagere school gelegen aan de Korfmakersstraat. Hier ziet men de ingang van de kleuterschool.
Dr. H. Colijnschool gelegen aan de Korfmakersstraat met de ingang voor de lagere school ten tijde dat de foto is genomen.
Kerk van de Apostolische gemeenschap naast de lagere school de korf ten tijde van de opname van deze foto.  Heden ten dagen is de kerk in gebruik als kerk voor Kaapverdische mensen en is de school een dependance van de St. Niklaas school.
Kerk van de Apostolische gemeenschap aan de Korfmakersstraat heden ten dagen is de kerk in gebruik door de Kaapverdische gemeenschap in Rotterdam.
Ingang van de MULO school later MAVO Wolfert van Borselen op de hoek van de Korfmakersstraat met de Rosenermanzstraat. Heden ten dagen is dit de ingang van de basisschool de Korf.
Deze foto uit 1953 laat de bouw van de St. Niklaas school zien op de hoek van de Schiedamseweg en Korfmakersstraat. De flat pal aan de overkant van de school waar ik zelf woon moest volgens mij toen nog gebouwd worden want die is pas in 1959 opgeleverd.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten