maandag 24 juni 2013

Haringpakkersstraat

Haringpakkersstraat

Deze straat gelegen in de wijk Tussendijken is de straat waar ik van 1959 tot 1969 heb gewoond op huisnummer 31a en 33b. De woonhuizen van destijds zijn er niet meer omdat er nieuwbouw voor in de plaats is gekomen. De straat is gelegen tussen de Rosenermanzstraat en Korfmakersstraat. Op de hoek van de Rosenermanzstraat en Haringpakkersstraat had je op de hoek een waterstoker/kruidenier zitten waar de hele straat zijn of haar boodschappen deed en zoals gebruikelijk in die tijd was het vaak even op laten schrijven en aan de eind van de week werd er dan afgerekend als het loon binnen was. 


 Deze foto is genomen vanaf de Korfmakersstraat en laat de Haringpakkersstraat zien vermoedelijk begin 60er jaren.

Deze foto genomen halverwege de Haringpakkersstraat nabij de MULO school geeft een blik op het eind van de straat en de Korfmakersstraat.

Hier de al eerder genoemde MULO school gelegen op de hoek Haringpakkersstraat en Korfmakersstraat. Deze school staat er anno 2013 nog steeds en is nu een dependance van de St. Niclaasschool welke haar hoofd vestiging heeft aan de Schiedamseweg hoek Korfmakersstraat.

4 opmerkingen:

  1. Ik ben op zoek naar een foto van het huis waar mijn opa en oma woonden. Nu zie ik het huis op de bovenste foto. Wat fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 0p nummer 46 had je fam rietkerkken wonen met beppie bij glasbergen patat zaak

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben in deze straat opgegroeid heb er gewoond van 1955 tot 1969 mijn achternaam is van Dee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Making Money - Work/Tennis: The Ultimate Guide
    The way 1xbet korean you would expect from betting on งานออนไลน์ the tennis matches of tennis is to bet on the player you like most. But you also febcasino need a sol.edu.kg different

    BeantwoordenVerwijderen