dinsdag 25 juni 2013

Eigenhaard

Eigenhaard

Dit was de naam van een buurtgebouw eigenlijk een houten barak gelegen aan de Grote Visserijstraat op de plek waar nu het wijkgebouw pier80 is gevestigd waar veel activiteiten werden gedaan in de 60er en 70er  jaren voor de jeugd. Er werden naast spelletjes spelen ook vaak kinderfilms vertoont waarvan de entree prijs beduidend lager was dan  bij de bioscoop Prinses Theater. Eigenhaard deed dit om vooral de kinderen die veelal in grote gezinnen opgroeiden in de 60er en 70er jaren de gelegenheid te geven toch naar de film te gaan. Ik meen dat je 10 of 25 cent moest betalen om naar de film te mogen kijken terwijl bij Prinses de prijzen toen al veel hoger lagen ik meen wel 1 gulden of meer in die tijd om naar de film te kunnen en voor veel gezinnen met veel kinderen was dat toch wel een beetje te veel geld.

Later is dit gebouw het onderkomen geworden van de voetbal vereniging Activitas tot dat het houten gebouw gesloopt werd en er een stenen wijkgebouw met bibliotheek voor in de plaats kwam.

Het gebouw van Eigenhaard aan de Grote Visserijstraat.
 Hier werden veel activiteiten voor de jeugd uit de wijk Tussendijken georganiseerd.
 

2 opmerkingen:

  1. Volgens ons zou het "Open Haard" hebben geheten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb wel bij activitas op voet ballen gezeten dat was in de jaren 70 volgens mij heette het inderdaad open haard dat gebouwtje
    pier 80 is er voor in de plaats gekomen

    BeantwoordenVerwijderen