maandag 24 juni 2013

Keileweg

Keileweg

De Keileweg is een straat gelegen in het westelijk havengebied en bij veel mensen bekend als de heroine hoeren straat van Rottedam in de 80er en 90er jaren. Maar tot die tijd was het een levendige straat met veel bedrijven waaronder Chefaro een farmaceutisch bedrijf bekend van de asperine maar ook de weegschalen fabriek van Berkel zat aan de Keileweg. De vestiging van Chefaro is in 2012 gesloten en van Berkel weegschalen is al veel eerder vertrokken al reeds in de 90er jaren verhuisd naar Ridderkerk ook het pand van van Berkel is daarna gesloopt en op deze plaats is nu een hele grote bouwmarkt gevestigd.

In de 80er begin  90er jaren toen de meeste bedrijven welke gevestigd waren aan de Keileweg al reeds vertrokken waren en er slechts nog een enkel bedrijf over was haalde destijds burgemeester Bram Peper het in zijn gekke hoofd om de tippelzone waar drugs verslaafde hoertjes liepen op de G.J. de Jonghweg na klachten van wijkbewoners uit de omliggende wijk te verplaatsen naar de Keileweg waar een speciale gedoog plek kwam voor deze dames. Bram was alleen even vergeten dat die in feite het probleem gewoon verplaatste want nu gingen de bewoners uit Spangen, Bospolder en Tussendijken klagen omdat de problemen zoals drugs dealers maar ook overlast van verslaafden die zich gingen vestigen in lege afbraak panden welke in die tijd volop aanwezig waren in deze wijken i.v.m sloop renovatie en nieuwbouw in de diverse wijken. Uiteindelijk is eind jaren 90 dan toch de gedoogzone aan de Keileweg gesloten waarmee de omliggende wijken van veel overlast werden verlost.

Keileweg met aan de rechterkant de loodsen van weegschalen fabrikant van Berkel in betere tijden. Heden ten dagen is op deze plek waar van  Berkel zat een grote bouwmarkt gekomen en een tuincentrum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten